Председателят на КНР Си Дзинпин прие днес гостуващия в Пекин Бил

...
Председателят на КНР Си Дзинпин прие днес гостуващия в Пекин Бил
Коментари Харесай

Бил Гейтс и Си Дзинпин договориха сътрудничество в шест направления

Председателят на КНР Си Дзинпин одобри днес гостуващия в Пекин Бил Гейтс, който е съпредседател на фондацията " Бил и Мелинда Гейтс ", съобщи Радио Китай.

Си Дзинпин изрази възхищението си от дълготрайния ангажимент на Гейтс и неговата фондация за напъните им за намаляването на бедността в международен мащаб, опазването на здравето, развиването и щедростта. Той акцентира, че Китай е концентриран върху решаването първо на личните си проблеми. Като огромна страна с население от над 1,4 милиарда души, Китай би трябвало да поддържа достиженията си в избавянето на бедността, да съживява селските региони и непрестанно да усъвършенства здравето на хората и благосъстоянието им.

Гейтс съобщи, че Китай е дал добър образец на света, като е постигнал огромни триумфи в намаляването на бедността и оправянето с новата пандемия. През последните години фондация " Бил и Мелинда Гейтс " и Китай развиват положително съдействие и е реализиран незабравим прогрес. Фондацията има желание да продължи да укрепва съдействието с Китай в региона на шест напрпавления - нововъведенията, намаляването на бедността в международен мащаб, публичното здраве, проучването и създаването на медикаменти и селското стопанство, както и да популяризира сполучливия опит и технологии в разрастващите се страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР